Föreläsning om självledarskap i en föränderlig värld

Jag har kappseglat solo över Atlanten. Som första svensk, och fortfarande enda svensk… Jag föreläser om lärdomarna av den utmaningen. Självledarskap i motgång och utmattning. Hur man leder sig själv när man är ensam i över en månad, hittar motivation och drivkraft att hantera motgångar – både externa och den inre dialogen…  Har du någon gång gett upp för att det blev för mycket motgångar? Eller låtit första misstaget bli slutet på något du egentligen ville göra eller bli?Eller gett upp redan innan för ”det kommer aldrig att gå”?

När jag startade mitt projekt, två år innan start, så hade jag nästan aldrig kappseglat, aldrig seglat solo och aldrig seglat de båtarna. Dessutom gjorde terrorattacken i NY det väldigt svårt att hitta sponsorer. Så det svåraste var nästan att komma till start. Eller – om man vänder perspektivet – så blev det en fantastisk träning i att inte ge upp, att hitta ett tydligt ”varför” och att lära sig mycket nytt eftersom jag inte kunde betala för hjälp.

Och sedan – under kappseglingen – hur hittar man drivkraften när målet ligger 30-40 dygn bort och vi bara sova 20 min i taget, ständigt blöta då båten bara är 6.50 meter lång? Hur peppade jag mig själv för att orka ladda om när båten kapsejsat, jag är rädd och saknar kommunikation utöver en liten radio med kort räckvidd. Hur vet jag om jag halucinerar och min upplevelse av världen inte är riktig. Eller finns det en objektiv bild av världen? Kan jag välja perspektiv? Och hur planerar man för att hantera det oförutsedda – mitt ute på Atlanten där allting kan hända.

Föreläsningen ger dig verktygen som motiverade mig

När jag flög hem från målgången i Brasilien, så tänkte jag att jag nog valt ett väldigt krångligt sätt att ta mig dig. Men knepen jag lärde mig och sättet jag valde att tänka för att ta mig vidare vid varje motgång och alla tillfällen när jag gjorde något för första gången – det vill jag gärna dela med mig av i mina föreläsningar. Hjärnforskningen kan dessutom idag förklara mycket av det jag intuitivt gjorde 2003.

Är du redo att hitta en väg förbi groparna i vägen och nå fram till mållinjen lite oftare?

Hör av dig redan idag, så berättar jag mer om föreläsningen och hur du bokar!

Pia L’Obry

0707-334450