Vad tycker våra kunder om Hobie kursen?

”Hobiekurs idag med egen instruktör ombord som var lugn och gav bra instruktioner. Det var toppen och jag fick lära känna massor av nya muskler :). Ni och Anders får 5 stjärnor av 5 möjliga”
Peter

”En fantastisk eftermiddag med en rutinerad Skipper som kunde läsa av situationen utmärkt, lugna till en början och sen ösa på när han märkte att alla var på och äventyrssugna! 19 knop med tre segel är en svårslagen upplevelse! Otroligt roligt!”
Torbjörn

”Vi tyckte du var en fantastisk instruktör. Lugn och trygg, tydlig och trevlig. Du lyckades mycket bra med att kombinera kommunicera och visa på det praktiska och teoretiska med den hisnande känslan av att accelerera i synk med havet och vinden.
Vi var mycket nöjda med kursen.”
Axel & Karin

”Det var fantastiskt på alla sätt! Jag kan vara en aning försiktig när jag inte vet vad jag gett mig in på, men iom genomgång, steg-för-steg, och att vi fick testa oss fram så släppte det snabbt och det blev en superpositiv upplevelse från början till slut. Tryggt och bra! Gav mersmak! Tack för en oförglömlig dag! Vi kommer tillbaka!”
Cecilia

”Först och främst tack för upplevelsen och filmerna/bilderna! Vi var helt tagna av dagen och har sedan dess bara blivit mer och mer intresserade av att investera i en egen katamaran. Tusen tack för att du gjorde dagen så spännande och gav oss tillräckligt med utmaning för att göra det både intressant och svårt samtidigt som upplevelsen gav mersmak! Tack för en superdag!”
Nathaniel & Philip

”Vi hade en oförglömlig dag i lördags! Solen sken och det var faktiskt varmt, som tur var även i vattnet! Vi guidades med fast hand på ett tryggt och tålmodigt sätt genom alla viktiga och krångliga moment och kände sedan att det var dags att pröva vingarna! Vi fick all hjälp vi behövde och kände oss ändå fria att leka lite själva. Det var en alltigenom positiv upplevelse och det har vår proffsiga instruktör mycket stor del i såklart! Det kommer absolut bli mer Hobie Cat för oss framöver!”
Farida & Lasse

”Tack för en toppenlördag! Bra genomgång av katamaran och säkerhet, vändning av kantrad katamaran och sen, vilken fart! Van som jag är vid kölbåt så var det en fantastisk känsla.
När vi började öva slag så märktes det snabbt att det krävdes en smula samspel, akrobatik och timing för att det skulle fungera bra. Men känslan när man hängde i trapetsen och hittade vägen var helt oslagbar. Bra att få öva ett par extra gånger på att vända katamaranen ute på fjärden. Jag blev en smula ödmjuk inför krafterna och marginalerna där.”
Fredric

”Tack för en superdag på Ingaröfjärden. Toppenbra genomgång och jättekul segling som tyvärr tog slut för tidigt. Vilket, med tanke på hur kroppen känns, kanske var bra. Fyra timmar räckte ju, men man vill ju segla mer, så himla kul. Vi känner oss redo för att fortsätta lära oss!”
Lasse & Joakim

”Tack för en härlig segling på Ingaröfjärden.
Vi är mycket nöjda och du har ett bra pedagogiskt upplägg med en stegvis ökad svårighetsgrad upp till en nivå som gör att vi själva skulle kunna börja segla. Tack för en trevlig och bra kurs.”
Lars & Eva

Lär dig segla Hobiecat katamaran!

Vi håller våra kurser i Hobie Cat segling på Ingaröfjärden i Stockholms skärgård. De stora fjärdarna ger oss bra vindar och stora ytor att segla på. Kurserna lämpar sig både för nybörjare och vana seglare eftersom vi har en erfaren instruktör ombord på katamaranen som kan anpassa övningar och information efter just din nivå.

Detta är en utmärkt Hobie-kurs för dig som just köpt en båt, eller som har en Hobie som du vill få ut mer av och lära dig behärska. Eller innan du köper din första båt, för att se om det verkligen är något som du gillar. (Viss varning för att du lätt blir beroende av Hobie-segling)

Vad kostar en Hobieseglingskurs?

1) Du kan boka kurs som solo – där du seglar ensam tillsammans med instruktören. Kurslängd är 3 timmar. Pris 2995 kr

2) Du kan boka kurs som dubbel – där ni är två tillsammans med instruktören ombord. Kurslängd 4 timmar. Pris för två personer är 3595 kr

3) Du kan boka kurs med din egen Hobie cat, där du då samtidigt får hjälp att stämma av att allt är riggat som det ska och även hjälp med ev justeringar. Pris för detta är 800 kr/timme.

Hängsele, flytväst samt våtdräkt ingår i kurspriserna. Vi kan även filma och ta bilder under kursen utan extra kostnad, för er som önskar.

Kursen kan hållas på svenska, engelska samt franska. 

Innehåll i vår Hobie-kurs:

 • Allmän genomgång av katamaranen, seglingsteori och personlig utrustning. Dessutom en grundlig säkerhetsgenomgång.
 • Vad som händer när man kapsejsar? Vi övar praktiskt genom att välta båten på grunt vatten nära land för att träna på att räta upp båten innan vi seglar ut.
 • Hur du går ut i trapets och håller balansen.
 • Att kryssa effektivt med katamaran.
 • Att slå med katamaran utan att tappa för mycket fart.
 • Att falla av till halvvind och vad som är viktigt då…
 • Att slöra med vinden, samt att gippa säkert med katamaran.
 • Gennaker segling för avancerad grupp.
 • Att trimma både vid lätt och stark vind.
 • Båtens balans i vattnet.
 • Att dreja bi.
 • mm

Du får öva på det du önskar, så mycket eller så lite du vill. Från att åka med och njuta av upplevelsen och inte gå ut i trapets om du inte känner för det, till att styra i trapets under gennaker om det är något du önskar lära dig.

När går det att boka Hobiekurs?

Hobiekurserna hålls i juni – september och vid vindar mellan 4 m/s – 10 m/s
Ombokning pga för mycket eller för lite vind sker utan kostnad.
Vi håller kontakt på telefon eller e-post dagarna innan, så du inte behöver resa långt i onödan!

Hur gör du för att boka din kurs i Hobiesegling?

Fyll i nedan formulär med din förfrågan om lediga tider eller andra frågor. Så kontaktar vi dig på det nummer eller mail du uppger.
Alternativt kan du maila: kurs(snabel-a)hobiecat.se eller ringa 0768-684949 för att prata med instruktören.

Tveka inte – boka in en fantastisk seglingsupplevelse!!

Någon gång i livet bör man ha provat på Hobiecatsegling.
Men som sagt – en varningens ord – det är fruktansvärt roligt!!